Gratis containers tijdens NL doet

15 maart 2017
Gratis containers tijdens NL doet Gratis containers tijdens NL doet Zoom

Vrijdag 10 en zaterdag 11 maart vond de grootste vrijwilligersactie van Nederland weer plaats; NLdoet. NNRD gaf ook dit jaar weer gratis containers weg aan twee bijzondere NLdoet klussen. 

Het Gebouwke
Buurtvereniging Surhuizumermieden, is in 1980 voor een symbolisch bedrag eigenaar geworden van een klein kerkje. Tegenwoordig heeft het de functie van buurthuis. De laatste jaren hebben ze via allerlei evenementen en subsidiepotjes geld verzameld om het "gebouwke" te behouden! Vorig jaar hebben ze met NL doet het dak aangepakt. Dit jaar waren de zolder en het plafond aan de beurt. Voor de NNRD een prachtige klus om een NL Doet container te schenken.

It Sweltsjenest
Het voltallige college van Dantumadiel, bestaande uit de burgemeester drie wethouders gingen klussen bij de postduivenvereniging “De Zwaluw” aan de Miedloane in De Westereen. Het clubgebouw van de vereniging “It Sweltsjenest” en het erf rondom het gebouw werd grondig opgeknapt en weer toonbaar gemaakt. Zo werd het erf rondom het gebouw weer voor een groot gedeelte opnieuw verhard en geëffend, bomen gesnoeid en gras gemaaid. In het gebouw werd de zolder opgeruimd, ramen en kozijnen hersteld, meterkast en elektrische leidingen aangepast of vernieuwd en het hele gebouw kreeg een grote schoonmaakbeurt. Onze speciale NL Doet container kwam ook bij deze klus goed van pas!

Veel afval
‘Tijdens de NLdoet klus komt er vaak meer afval vrij, zonder dat daar van te voren bij wordt stil gestaan,’ aldus Foky van der Veen, directeur NNRD. ‘Wij vinden NLDoet een prachtig initiatief. Een paar uurtjes werken waar organisaties maandenlang plezier van hebben. Daarom dragen wij ook dit jaar graag ons steentje bij’.

NL Doet
Het Oranje Fonds organiseert al jaren samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken voor een stichting, vereniging, of zorginstelling.

   
   
   
Delen