Oplevering actieve route 'Park Groene Voet'

10 november 2014
Oplevering actieve route 'Park Groene Voet' Oplevering actieve route 'Park Groene Voet' Zoom

Afgelopen week is de laatste hand gelegd aan de actieve route door Park Groene Voet in Alkmaar. Wethouder Sport (Peter de Baat) bood afgelopen donderdag een helpende hand bij de plaatsing van de openbare fitnesstoestellen. Daarmee is de eerste fase van vernieuwing in het park afgerond en is de sportboulevard van Alkmaar-Noord klaar voor een feestelijke opening op zaterdag 15 november.

De werkzaamheden voor dit project bestonden uit het aanleggen van een actieve route door het park, het plaatsen van de speel- en sporttoestellen en de plaatsing van het meubilair (banken en prullenbakken).  

De Groene Voet is een jong park, aangelegd in de jaren tachtig. ‘Park Groene Voet is een onderdeel van het programma ‘Alkmaar Sportstad’. Door sport- en spelactiviteiten voor alle leeftijden toe te voegen wil de gemeente de openbare ruimte van dit park aantrekkelijker maken.

De feestelijke opening van het park op zaterdag 15 november vindt plaats aan het Klaas Bootpad (middenin het park Groene Voet) en is vrij toegankelijk voor iedereen. Om 9.30 uur wordt gestart met een hardloopwedstrijd voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Verder zijn er diverse demonstraties zoals een Yoga Bootcamp, hondenshow en clinics op de fitnesstoestellen.

Delen