Hessing ontvangt GP Groot milieucertificaat

5 september 2012
Hessing ontvangt GP Groot milieucertificaat Hessing ontvangt GP Groot milieucertificaat Zoom

Hessing Supervers heeft goede resultaten behaald met het terugdringen van de hoeveelheid afval. De groentesnijder reduceerde haar CO2-uitstoot afgelopen jaar sterk door het scheiden van afvalstromen, het besparen op verpakkingsmateriaal en een goede planning. Hiervoor ontving Jeroen Spruit, projectmanager van Hessing, het GP Groot milieucertificaat uit handen van Rik Oostenrijk.

Hessing in het kort

Superverse groente en fruit versnijden tot een assortiment van ruim 250 panklare versproducten, AGF-specialiteiten en verse sappen. Dat is in het kort waar Hessing voor staat. Een nuchtere en innovatieve onderneming en ketenregisseur van ‘zaadje tot gesneden en verpakt slablaadje’.

Iedere week gaan er vanuit de vestigingen van Hessing in Zwaagdijk, Uden en Sint Annaparochie miljoenen verpakkingen versproducten op transport, grotendeels met het eigen transportbedrijf Hessing Logistiek. In totaal werken er ruim duizend mensen bij Hessing BV. Kijk voor meer informatie op www.hessingsupervers.nl.

Duurzaam ondernemen

Familiebedrijf Hessing is groot geworden met het verwerken van natuurlijke producten en de onderneming voelt zich betrokken bij de wereld om haar heen. Milieubewust produceren en het maken van stappen op het gebied van duurzaam ondernemen zijn daardoor vanzelfsprekend.

GP Groot en Hessing werken al ruim 20 jaar samen voor het dagelijks verwerken van duizenden kilo’s groente- en restafval. Door de goede samenwerking tussen de beide Noord-Hollandse bedrijven werd in 2011 ruim 260.000 kg CO2-uitstoot voorkomen.

Delen