100-jarige GP Groot opent de kaasmarkt

3 juli 2017
100-jarige GP Groot opent de kaasmarkt 100-jarige GP Groot opent de kaasmarkt Zoom

Op dinsdag 4 juli om 19.00 uur luidt de heer M. Wester, algemeen directeur van het 100 jarige GP Groot, de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. De directie doet dit op uitnodiging van Victor Kloos (OPA).

GP Groot
Onlangs vierde GP Groot het 100 jarig jubileum. Een mijlpaal! Voorjaar 1917 begon het allemaal: toen kocht melkrijder Gerrit Pieter (G.P.) Groot een huis aan de Nieuwelaan in Heiloo. Gerrit zag overal handel in. Die ondernemersgeest is tot op de dag van vandaag voelbaar in het familiebedrijf. GP Groot onderscheidt zich al sinds 1917 door dynamisch ondernemerschap. Dit betekent dat zij initiatieven nemen en kansen grijpen waar ze deze zien. Dit heeft hen gebracht tot waar ze nu zijn: een veelzijdige, gezonde onderneming die met meer dan 700 toegewijde mensen actief is in drie marktsegmenten: inzameling en recycling, brandstoffen en oliehandel, en infra en engineering. G.P. Groot heeft een sterke binding met de regio en is –onder andere- een grote sponsor van de Fiets4daagse Alkmaar.

Fiets4daagse Alkmaar
Van 5 tot en met 8 juli organiseert Le Champion de 2e editie van de Fiets4daagse van Alkmaar. De fiets4daagse is weer een mooi evenement dat de deelnemers laat genieten van al het moois wat Alkmaar en omgeving te bieden heeft. Met een feestelijk onthaal in het centrum van Alkmaar.

De kaasmarkt Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim honderdveertig duizend mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 31 maart tot en met 29 september, elke vrijdagochtend van 10.00 – 13.00 uur. Daarnaast worden er op dinsdag 2 en 23 mei, 6 juni, 4 en 18 juli, 1, 15 en 29 augustus van 19.00 – 21.00 uur, acht avondkaasmarkten gehouden. Alle 34 kaasmarkten zijn op het Waagplein in Alkmaar.

 

Delen