Spectaculaire mountainbikewedstrijd reCYCLE op verwerkingslocatie GP Groot

18 mei 2013
Spectaculaire mountainbikewedstrijd reCYCLE op verwerkingslocatie GP Groot Spectaculaire mountainbikewedstrijd reCYCLE op verwerkingslocatie GP Groot Zoom

Buitengewoon sensationeel en spraakmakend: dat is reCycle, de mountainbikewedstrijd over 100 minuten, die mountainbikevereniging MTB-Noordwest en GP Groot organiseren op zondag 30 juni 2013. Deelnemers staat een uitzonderlijk parcours te wachten op de verwerkingslocatie van GP Groot aan de Boekelerdijk in Alkmaar.

Tijdens reCycle trotseren mountainbikers het - in ondergrond en hoogte - gevarieerde terrein van GP Groot. Een uitdagend parcours van ongeveer vijf kilometer leidt onder andere langs installaties voor  de recycling van bouw- en sloopafval, houtresten en compost. Een unieke gelegenheid voor de getrainde mountainbiker om een bijzonder terrein te bedwingen én voor GP Groot om inzicht te geven in de keten van afval naar grondstoffen en energie aan de Boekelerdijk.

Bekijk de trailer: http://youtu.be/JMyLQWR5HsM

Programma

09:00h Startbescheiden ophalen

10:30h Inrijden deelnemers op parcours

11:30h Trial demonstratie door Patrick Smit

12:00h Start GP Groot reCycle over 100 minuten

14:15h Prijsuitreiking

Inschrijving
Inschrijven kan alleen via voorinschrijving, als je op 29 juni de leeftijd van 18 jaar bereikt hebt en als je in het bezit bent van een KNWU-basislidmaatschap. Dit ivm de verzekering.

Inschrijven kan op: http://mtb-noordwest.nl/evenementen/gp_groot_recycle.html

Hier kan je ook éénvoudig een KNWU-basislidmaatschap aanvragen. Meedoen kost € 10,00 als je in het bezit bent van een eigen Mylaps tijdsregistratie prochip, heb je deze niet dan kan je deze huren en bedragen de kosten € 13,00. De uitslagen en rondetijden zullen na het evenement zsm gepubliceerd worden.

Meer informatie is te vinden op de website van MTB-Noordwest(http://mtb-noordwest.nl/evenementen/gp_groot_recycle.html) hier staat ook een video met een indruk van het parcours.

Voor wie?
Uiteraard is er een wedstrijdelement verbonden aan de reCycle race, we rijden immers met tijdsregistratie en er zullen naderhand diverse klassementen opgemaakt worden. Laat dit je echter niet afschrikken om mee te doen aan reCycle op deze unieke locatie. Het is een funklasse wedstrijd waar iedereen op zijn eigen niveau plezier aan kan beleven ... van topper tot tobber.

Publiek
Uiteraard is de toegang voor publiek gratis. Het zal voor publiek mogelijk zijn (een deel van) het parcours te kunnen zien. Het grootste deel zal om en nabij de spectaculaire start/finish zijn. Publiek is daarmee natuurlijk welkom om de deelnemers aan te moedigen.

Toegang, parkeren en andere faciliteiten
We zullen ruim voor het evenement en via de website van MTB-Noordwest gaan informeren over de faciliteiten op en om het parcours. Toegangsroute, parkeren. toiletten e.d. is geregeld!

MTB-Noordwest is een actieve vereniging voor mountainbikers in Noord-Holland. De vereniging organiseert laagdrempelige evenementen en helpt bij aanleg en onderhoud van mountainbikeroutes in Noord-Holland.

GP Groot inzameling en recycling zorgt met innovatieve en duurzame logistieke systemen voor de inzameling, sortering en recycling van afval, of de directe verwerking tot eindproduct. Vanuit maatschappelijke betrokkenheid ondersteunt GP Groot diverse sportverenigingen en -evenementen in de regio.

Delen