Sloop winkelcentrum Ankerplaats Amsterdam.

2 april 2014
Sloop winkelcentrum Ankerplaats Amsterdam. Sloop winkelcentrum Ankerplaats Amsterdam. Zoom

In opdracht van het stadsdeel Amsterdam Noord sloopt GP Groot infra het voormalige winkelcentrum ‘de Banne’ op de Ankerplaats.

De opdracht is verkregen op basis van economisch meest voordelige inschrijving. (EMVI) Een belangrijk onderdeel binnen dit sloopproject is het beperken van de overlast naar de omgeving, waarbij stofbestrijding één van de belangrijkste punten is.

Begin maart is GP Groot gestart met het verwijderen van asbest in het 7000 m2 grote winkelcentrum. Eind maart is er gestart met de sloop van de bovenbouw. Inmiddels is een groot deel van de bovenbouw gesloopt. Tijdens de sloopwerkzaamheden wordt het vrijgekomen puinafval direct op locatie gebroken en gerecycled tot bruikbare bouwstoffen (granulaat), wat in de directe omgeving hergebruikt kan worden bij de aanleg van nieuwe wegen.

Naar verwachting zal het sloopproject eind mei worden afgerond. Daarna kan er op deze locatie gestart worden met de geplande nieuwbouw van een basisschool.

Meer informatie? Neemt u dan contact op met GP Groot, Jim Balvers, afdeling Communicatie, 088- 472 1045, of J.Balvers@gpgroot.nl.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste GP Groot nieuws?
Volg ons op Twitter of Facebook

Delen