GP Groot werkt samen met Heerhugowaard aan een asbestvrije gemeente

1 juni 2017
GP Groot werkt samen met Heerhugowaard aan een asbestvrije gemeente GP Groot werkt samen met Heerhugowaard aan een asbestvrije gemeente Zoom

Op 30 mei heeft een veiling plaatsgevonden voor het Collectief Asbest Saneren, georganiseerd door de gemeente Heerhugowaard. De winnende leverancier is GP Groot sloopwerken en saneringen bv.

Ruim 100 huishoudens ontvangen uiterlijk 13 juni een vrijblijvend aanbod voor de complete vervanging van hun asbestdak. Het collectief wordt begeleid door de gemeente en projectbegeleider iChoosr.

Initiatief voor saneren asbestdaken
De gemeente Heerhugowaard schreef begin mei 400 huishoudens aan die hoogstwaarschijnlijk een dak met asbest hebben. Deze woningeigenaren ontvingen de oproep om te controleren of hun dak inderdaad asbest bevat. Aansluitend konden zij meer informatie opvragen over het zelf saneren van hun dak en over het collectief.

Tot nu toe hebben al 128 huishoudens gehoor gegeven en laten weten hoe zij het asbest gaan saneren. Het merendeel kiest voor de collectieve inkoop aangezien een scherpe prijs en het gemak hen ondersteunt in het veilig asbestvrij maken van hun dak. Aanmelden voor het collectief blijft voorlopig ook nog open voor andere geïnteresseerden via: www.heerhugowaard.nl/asbestvrij

Delen