GP Groot participeert bij Kick-Off EnergyChallenges

22 januari 2014
GP Groot participeert bij Kick-Off EnergyChallenges GP Groot participeert bij Kick-Off EnergyChallenges Zoom

Op donderdag 23 januari om 13.00 uur vindt in het Willem Blaeu College aan de Robonsbosweg 11 in Alkmaar, de “Kick-Off” plaats van de EnergyChallenges, een wedstrijd voor leerlingen van het basis en voortgezet onderwijs om slim om te gaan met energie en afval. Wethouder duurzaamheid Jan Nagengast (CDA) zal samen met de leerlingen de EnergyChallenges feestelijk van start laten gaan. 

EnergyChallenges daagt jongeren op school uit om bewust met energie en afval om te gaan. De deelnemende scholen strijden tegen elkaar door diverse opdrachten zo creatief en efficiënt mogelijk uit te voeren. Met deze opdrachten kunnen zij sterren verzamelen waarmee zij naar Awards kunnen dingen. Daarnaast wordt er gekeken welke school het meest energiezuinig is en waar het beste met afval wordt omgegaan. In juni 2014 bepaalt een onafhankelijke jury welke scholen het beste gepresteerd hebben. Criteria voor het toekennen van de prijs zijn zowel kwantitatief (relatieve besparing) als kwalitatief (gedrag, originaliteit). 

Bewustwording
Het belangrijkste doel van EnergyChallenges is het ontketenen van enthousiasme en het vergroten van kennis over energie en afval. Daarnaast is het belangrijk om verantwoord omgaan met energie en afval te stimuleren. De teams worden op jonge leeftijd in contact gebracht met het onderwerp energie en afval. Dit leidt daadwerkelijk tot slimmer omgaan met energie en afval op school en tot meer interesse in opleidingen op dit vakgebied. Wanneer de keuze voor een vervolgstudie komt hebben de scholieren al raakvlak met energie en afval. De keuze voor een carrière in deze sector is dan sneller gemaakt.

Energieke kick off
Tijdens de Kick-Off zullen de deelnemende scholen zich presenteren met een zelfgemaakt filmpje. Het programma wordt gepresenteerd door Joris Putman, acteur uit Goede Tijden Slechte Tijden en presentator van het programma Green Tech.

Eerste EnergyChallenge in Noord-Holland 
De EnergyChallenges worden voor het eerst gehouden in Noord-Holland. De gemeente Alkmaar nam hiertoe het initiatief. In Noord Nederland is de Challenge al langer actief.  De EnergyChallenges worden ondersteund door overheden en bedrijven als Provincie Noord-Holland, Gemeente Alkmaar, GP Groot, EnergieService Noord-West, Schouten Techniek en INHolland.

Voor meer informatie: Jim Balvers, communicatiemedewerker GP Groot, j.balvers@gpgroot.nl  op www.energychallenges.nl

Delen