GP Groot levert eerste ondergrondse containers op in binnenstad Leiden

12 maart 2014
GP Groot levert eerste ondergrondse containers op in binnenstad Leiden GP Groot levert eerste ondergrondse containers op in binnenstad Leiden Zoom

Naast de plaatsing van 220 ondergrondse containers in Alkmaar, is GP Groot infra deze week ook begonnen met de plaatsing van 540 ondergrondse containers in Leiden.

Afgelopen maandag heeft GP Groot infra de eerste ondergrondse container in de binnenstad van de gemeente Leiden geplaatst. Deze container maakt deel uit van totaal 540 ondergrondse containers. GP Groot infra is onderaannemer van VConsyst en zal alle containers de komende twee jaar plaatsen. Komende donderdag zal de eerste ondergrondse container door wethouder Frank de Wit feestelijk in gebruik worden genomen.

Schone binnenstad

Belangrijkste reden voor de gemeente om over te stappen op ondergrondse containers is de overlast die door meeuwen wordt veroorzaakt in de stad. Meeuwen zien elke open vuilnisbak of vuilniszak als een rijk gevulde tafel. Maar na de maaltijd ligt het afval her en der over straat verspreid, met alle ergernissen van dien. De gemeente Leiden wil graag een schone binnenstad zijn voor haar inwoners en bezoekers.

Voor de uitvoering werkt GP Groot samen met haar partners VConsyst en Sidcon. Genoemde partners leveren de ondergrondse (pers)containers.

Meer informatie? Neemt u dan contact op met GP Groot, Jim Balvers, afdeling Communicatie, 088 472 1045, of J.Balvers@gpgroot.nl.

Delen