Eerste ondergrondse containers feestelijk in gebruik genomen

27 februari 2014
Eerste ondergrondse containers feestelijk in gebruik genomen Eerste ondergrondse containers feestelijk in gebruik genomen Zoom

Vanmiddag werden de eerste twee ondergrondse containers aan de Marktstraat in Alkmaar officieel in gebruik genomen door wethouder Jan Nagengast. Onder publieke belangstelling opende de heer Nagengast samen met Rens Groeneveld van GP Groot de eerste twee containers.

De eerste serie containers in Alkmaar bestaat uit één ondergrondse container voor bewoners en één voor bedrijven. Die voor bedrijven is bijzonder, want het is de eerste zogenaamde ‘ondergrondse perscontainer’ waardoor de capaciteit vier keer groter is dan bij een standaard ondergrondse container. Daarnaast is het voor voorbijgangers mogelijk om (zwerf)vuil via een klepje aan de achterzijde van de container te gooien.

Met plaatsing van de ondergrondse containers zal zwerfvuil, kapot getrokken vuilniszakken en de meeuwen overlast in de binnenstad tegen worden gegaan.

Deze containers maken deel uit van het omvangrijke project om op 50 locaties 220 containers te plaatsen in de binnenstad en de Spoorbuurt van Alkmaar.

 

Delen