Wie wil ik worden – plein ondersteund door GP Groot

25 maart 2016
Wie wil ik worden – plein ondersteund door GP Groot Wie wil ik worden – plein ondersteund door GP Groot Zoom

Zelf opnieuw het wiel uitvinden of samenwerken om sterk te staan in een veranderende en dynamische arbeidsmarkt. Zo’n 40 bedrijven in Noord-Holland Noord kozen voor het laatste en hebben hun krachten gebundeld in Stichting ‘Huis van het Werk’. Daarin werken ze actief met elkaar aan mobiliteit, kennisverbreding en werkzekerheid voor hun medewerkers in deze regio. GP Groot is een van de bedrijven die Huis van het werk actief ondersteund. Een mooi initief van deze stichting is het digitale 'Wie wil ik worden-plein'.

Opmaat
Esther Mentink, HR manager bij GP Groot, ziet Huis van het Werk als een opmaat naar een nieuwe tijd. ,,Er gaat zoveel veranderen,’’ constateert Mentink, ,,en daar moeten we ons als werkgevers goed op voorbereiden. Processen gaan veel sneller lopen en als we vanuit oude structuren blijven werken, missen we de aansluiting naar de toekomst. Het is mooi om te zien wat we in korte tijd al gezamenlijk hebben bereikt. Er is een kennisbank opgezet om elkaar te helpen bij regelgeving en we beschikken sinds kort over het digitale, ‘wiewilikworden-plein’. Fysieke bijeenkomsten zijn goed, maar er is behoefte om elkaar tevens online te treffen. Want je moet snel kunnen reageren en matchen bij een vacature. We zetten hiermee een grote stap. Het is een virtueel ontwikkelplein gestuurd op basis van talenten, waarbij het systeem aangeeft welke beroepen daar het beste bij passen. En door de focus op talent te leggen, haken we in op een van de veranderingen in onze huidige arbeidsmarkt. Daarin staat niet de vraag ‘wat wil ik worden’ centraal, maar ‘wie wil ik worden’. Want het gaat steeds vaker over houding, attitude en werkethos. Binnen het ontwikkelplein komen vraag en aanbod van de deelnemende bedrijven bijeen en kunnen aan de stichting gelieerde leveranciers hun diensten aanbieden. Kortom, alles komt hier samen. Daarom zijn we heel erg benieuwd hoe werkgevers en werknemers gaan reageren op het wiewilikworden-plein.’’

Elke medewerker, werkzoekende of student kan straks op www.wiewilikworden-plein.nl een eigen account aanmaken. Partnerbedrijven (en hun medewerkers) van Huis van het Werk krijgen echter een preferente positie en eigen login.

Hele interview lezen? Klik hier: RegioAlkmaarMagazine

Bekijk ons filmpje en profiel op Huisvanhetwerk.  

Delen