Uitbreiding rioolstelsel Parallelweg Beverwijk

28 januari 2016
Uitbreiding rioolstelsel Parallelweg Beverwijk Uitbreiding rioolstelsel Parallelweg Beverwijk Zoom

GP Groot infra is momenteel bezig het rioolstelsel aan de Handelskade in Beverwijk uit te breiden. Deze week is de Parallelweg (ook bekend als de Meubelboulevard) gestremd, omdat GP Groot infra een oversteek voor het nieuwe riool  aan het realiseren is.

Dit riool moet een verbinding vormen tussen de haven en de groenstrook tussen de A22 en het station, waar een watercompensatiegebied zal worden gegraven door ons. Om onder de A22 door te gaan, zullen we deze week starten met een persing onder de snelweg door. De diameter van deze buis is 1.000 mm. Op de foto's is tevens de noodvoorziening te zien om de afvoer van het rioolstelsel van Beverwijk te kunnen garanderen.

Omdat wij momenteel werken aan de belangrijkste overstortleiding van Beverwijk en Wijk aan Zee, is over de Parallelweg een persbuis aangebracht, waarmee m.b.v. pompen de afvoer van het water van Beverwijk gegarandeerd kan worden richting de haven. Eind volgende week zal de Parallelweg weer open zijn voor het verkeer, het gehele werk zal eind maart gereed zijn.

Delen