Samenwerking GP Groot en Timmerman

28 maart 2014
Samenwerking GP Groot en Timmerman Samenwerking GP Groot en Timmerman Zoom

Vanaf deze maand kunt u uw afgedankte kleine elektrische- en accu gereedschappen bij Timmerman Alkmaar inleveren. Ook andere afgedankte kleine elektrische apparaten met stekker, accu of batterij kunnen bij Timmermans worden ingeleverd.

Timmerman
Timmerman is een toonaangevende technische groothandel in de bouw en industrie. Ze zijn een full service partner met brede marktoriëntatie voor zowel aannemers, timmerfabrikanten, ZZP’ers, installateurs en facility managers.

Het doel
Het doel is om zo veel mogelijk oude kleine elektrische apparaten in te zamelen voor recycling! Verantwoorde recycling zorgt ervoor dat het milieu minder wordt belast en minder grondstoffen uit de natuur nodig zijn voor de productie van nieuwe elektronische apparaten.

Elektronica recycling
Voor deze proef stelt GP Groot speciale elektronica containers beschikbaar, ook verzorgd GP Groot de inzameling, transport en voorsortering van de elektrische apparaten. Van de ingezamelde apparaten wordt een gemiddeld hergebruik gerealiseerd van 84%. Veel apparaten worden gerecycled door ze eerst geheel of gedeeltelijk te demonteren. Vervolgens zullen zo veel mogelijk materialen worden gescheiden voor hergebruik, denk hierbij aan: ijzer, aluminium, koper, kunststof, glas, hout en PUR-poeder. Schadelijke stoffen zoals cfk’s, kwik en batterijen, worden op een verantwoorde wijze gerecycled of verwerkt.

Een tweede leven.
De vrijgekomen materialen worden bewerkt tot nieuwe grondstoffen, die klaar zijn voor een tweede leven. De industrie kan ze gebruiken voor de productie van nieuwe elektronische apparaten. Dit ontlast het milieu en draagt bij aan de reductie van de CO2-uitstoot.

Meer informatie? Neemt u dan contact op met GP Groot, Jim Balvers, afdeling Communicatie, 088- 472 1045, of J.Balvers@gpgroot.nl.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste GP Groot nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Delen