Project Boendermakerhof in Bergen van start

18 november 2013
Project Boendermakerhof in Bergen van start Project Boendermakerhof in Bergen van start Zoom

Na jarenlange voorbereiding start binnenkort de nieuwbouw van de woningen aan de Boendermakerhof en de Oude Bergerweg.

Op vrijdag 8 november jl. hebben Kennemer Wonen en Triforte Planontwikkeling bv de realisatie-overeenkomst voor dit project ondertekend. Triforte is een samenwerkingsverband tussen Tervoort Egmond, Van der Gragt uit Assendelft en GP Groot infra en engineering uit Heiloo.

Het project Boendermakerhof bestaat uit 26 huurwoningen, een kleinschalige woonvilla, 4 comfortabele koopappartementen en 2 twee-onder-één-kap koopwoningen. De ontwerpen zijn geïnspireerd op het rijksmonument De Kunsthal, de voormalige expositieruimte en woonhuis van kunstverzamelaar Piet Boendermaker. Deze sfeer komt terug in de grote overstekken, kleuren van het metselwerk en diverse details.

De komende periode zal GP Groot infra zorgdragen voor het grond, riool en straatwerk, waarna in februari 2014 T&G Bouwcombinatie bv (Tervoort en Van der Gragt) zal starten met de bouw van de woningen en appartementen.

Klik HIER voor de plattegrond van het project.

Van links naar rechts de betrokken directeuren: Patrick Lammers (v.d. Gragt), Dick Tromp (Kennemer Wonen), Cor Tervoort (Tervoort Egmond) en Kees Uiterwijk-Winkel (GP Groot). Foto: Jaap Lotstra van Chat Photography

 

Delen