Proef ‘Droog en Recyclebaar’ afval scheiden

13 maart 2014
Proef ‘Droog en Recyclebaar’ afval scheiden Proef ‘Droog en Recyclebaar’ afval scheiden Zoom

ALKMAAR - Door innovatieve afvaloplossingen wil GP Groot  van meerwaarde zijn voor klant en milieu. Eind 2013 zijn wij in samenwerking met 18 klanten (bedrijven) een proef ‘Droog en Recyclebaar’ afval scheiden gestart, met als doel afvalinzameling duurzamer en voordeliger maken. Tijdens de proef hebben de relaties van GP Groot inzameling en recycling hun droge en recyclebare afval in een aparte container verzameld. Bij droog en recyclebaar afval bestaat uit: papier, karton, blik, plastic, folie, hout en metaal.

De resultaten van de proef  droog en recyclebaar  afval scheiden waren positief, de hoeveelheid aangeboden restafval is door de proef met 30% afgenomen en kon apart voor recycling worden aangeboden. Ondanks de besparing op het restafval, vielen de kosten voor logistiek en afvalscheiding hoger uit. Hierdoor is een voordeligere manier van afval inzamelen niet haalbaar is gebleken.
Desondanks was het een mooie proef waar veel nieuwe ideeën voor innovatie uit voort zijn gekomen. Natuurlijk gaat GP Groot verder zoeken naar een oplossing om genoemd project wel financieel aantrekkelijk te maken.

Korting op de afvalrekening
Door deel te nemen aan de proef ontvingen de deelnemende bedrijven een korting op hun afvalrekening. Deze korting konden de deelnemende bedrijven op hun eigen rekening terug laten storen of doneren aan de Stichting Social Carnaval. Een groots carnavalsfeest voor mensen met een verstandelijke beperking in Castricum. 

Na afloop van de proef heeft GP Groot, namens de klanten die de korting hebben gedoneerd, een cheque van €1580,00 overhandigd aan Stichting Social Carnaval. Wij willen al onze klanten die deel hebben genomen aan de proef bij deze nogmaals hartelijk bedanken, ook namens de Stichting Sociaal Carnaval. .

De deelnemende klanten:
Hiemstra Houtbouw - Kraakman Vleesverdelingsbedrijf B.V. - Loodgietersbedrijf Glorie, Welas Autoschade - Krutzmann Lijsten BV  - Wesley Groente, Fruit en Delicatessen -  Beentjes Groentebroers – A.C. Borst Bouw,  Libra Energy bv – Nuko - Koster Electrotechniek B.V. - Putter Stukadoorsbedrijf - Gede Verpakkingen B.V. - Indoor Kart World - Mokesa Benelux BV - Dirkson Installatietechniek Jachthaven Verduin - Aluminium Laswerk A.v/d Velden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met GP Groot inzameling en recycling, de heer Jeroen Zwart,
verkoopleider, 088 472 12 45 / j.zwart@gpgroot.nl

Delen