Nationale Snipperdag; één dag gratis vertrouwelijke documenten vernietigen voor meer boomaanplant!

23 september 2013
Nationale Snipperdag; één dag gratis vertrouwelijke documenten vernietigen voor  meer boomaanplant! Nationale Snipperdag; één dag gratis vertrouwelijke documenten vernietigen voor  meer boomaanplant! Zoom

Elk jaar organiseert Reisswolf Nederland op de eerste woensdag van oktober de Nationale Snipperdag. Op deze dag kunnen bedrijven en particulieren gratis vertrouwelijke documenten laten vernietigen op één van de vier Reisswolf locaties in Nederland. Dit jaar vindt de Snipperdag plaats op woensdag 2 oktober a.s. Voor iedere kilo vernietigd vertrouwelijk papier doneert Reisswolf een bedrag aan Stichting Nationale Boomfeestdag.  Een fantastisch initiatief waar iedereen een bijdrage aan kan leveren. Reisswolf is de specialist in opslag, vernietiging en digitalisering van archief, vertrouwelijke documenten en overige data. Reisswolf Randstad BV is onderdeel van Roele De Vries.

Gratis vertrouwelijk papier vernietigen
Voor vele (kleine) ondernemers en particulieren is de Nationale Snipperdag hét moment om eens op te ruimen. Oude bankafschriften, verouderde administratie en financiële gegevens kunnen op deze dag ter vernietiging worden aangeboden. Alleen op de Nationale Snipperdag vernietigt Reisswolf alle vertrouwelijke documenten gratis.

Reisswolf doneert aan Stichting Nationale Boomfeestdag
Voor iedere kilo vertrouwelijk papier dat op de Snipperdag wordt vernietigd, doneert Reisswolf een bedrag van twee cent aan de Stichting Nationale Boomfeestdag. Vorig jaar is er maar liefst 147.500 kilo papier vernietigd: het goede doel ontving een donatie van wel € 2.950,-.

De Stichting Nationale Boomfeestdag levert een substantiële bijdrage aan de CO2 reductie. Jaarlijks worden er in ons land door ruim 115.000 kinderen 200.000 bomen gepland. De Stichting  wil kinderen van groep  6 en 7 (9 t/m 11 jaar) leren dat bomen een belangrijk onderdeel zijn van een duurzame leefomgeving en hen laten inzien dat ze zélf een bijdrage kunnen leveren aan een groene, leefbare en duurzame wereld. Jong geleerd is immers oud gedaan!

Reisswolf en Nationale Boomfeestdag
Bij Reisswolf staat duurzaamheid en recycling centraal bij de verwerking van papier. Alle vertrouwelijke documenten worden na vernietiging ingezet als grondstof voor nieuw papier. Echter de papiervezel kan na zeven keer niet meer ingezet worden als grondstof voor nieuw papier. Om papier te blijven produceren wordt aan de meeste papiersoorten vezels van bomen toegevoegd. Bomen zijn niet alleen een belangrijk onderdeel bij de productie van papier, maar ze compenseren ook Co2 uitstoot. Zo zijn bomen een waardevol onderdeel van een duurzame leefomgeving. Voor Reisswolf  is dit voldoende aanleiding om de  Stichting Nationale Boomfeestdag te steunen.

Vertrouwelijk papier inleveren in Wognum
De vertrouwelijke documenten kunnen van 10.00 tot 16.00 uur worden ingeleverd bij  Reisswolf in Wognum,  Spoorstraat 5. Aanmelden of inschrijven is niet nodig.

Delen