Spectaculaire mountainbikewedstrijd op verwerkingslocatie GP Groot

17 maart 2015
Spectaculaire mountainbikewedstrijd op verwerkingslocatie GP Groot Spectaculaire mountainbikewedstrijd op verwerkingslocatie GP Groot Zoom

Op zaterdag 20 juni 2015 organiseren MTB Noordwest en GP Groot voor de derde keer de GP Groot reCYCLE. De hoogste berg van Alkmaar op de verwerkingslocatie van GP Groot is op die dag wederom de ‘kuitenbijter’ bij een van de meest unieke MTB evenementen van Nederland. Het deelnemersaantal groeide de afgelopen edities gestaag. De organisatie bereidt zich dit jaar voor op minimaal 250 rijders; uit binnen- en buitenland.

In een race over 100 minuten trotseren mountainbikers het gevarieerde terrein van GP Groot. De parcoursbouwers van MTB Noordwest hebben hun ervaringen van de voorgaande jaren in de blender gegooid en zullen in samenwerking met GP Groot voor 2015 wat ingrediënten toevoegen. Op het terrein van GP Groot wordt weer een uitdagend MTB-parcours uitgezet rond de recyclinginstallaties en het ‘Alkmaarse heuvellandschap’ van bouw- en sloopafval.

Inschrijven
Het evenement is geschikt voor elke mountainbiker. Ga voor de unieke GP Groot reCYCLE bokaal, rij voor je eigen beste rondetijd of strijdt om de hoogste klassering met je vrienden. Alle rondetijden worden door het MyLaps systeem nauwkeurig bijgehouden en na afloop gepubliceerd. Enthousiast geworden? Inschrijven kan alleen via voorinschrijving en vanaf 18 jaar: www.inschrijven.nl. KNWU-basislidmaatschap is vereist. Deelname is € 10,- (ex prochip)

TeamChallenge
Je kunt individueel meedoen, maar ook in teamverband. Vorig jaar stonden de rijders van team Noordbikers 1 op het hoogste podium. De teamformule is eenvoudig: Je mag met zoveel rijders in een team meedoen als je zelf wilt. Het team waarvan de beste vier rijders bij elkaar opgeteld het meeste rondes aflegt, wint de GP Groot reCYCLE TeamChallenge. Inschrijven kan ook via www.inschrijven.nl.  Vermeld bij de inschrijving van elke individuele rijder de teamnaam. Alle teamleden strijden vanzelfsprekend ook individueel mee in wedstrijd. 

KidsRide
Om jeugdige rijders ook een kans te geven om unieke parcours te bedwingen, organiseren we voorafgaand aan de wedstrijd een KidsRide. Onder begeleiding van ervaren MTB-ers en begeleiders kunnen kinderen van 8 t/m 17 jaar (gratis) het parcours rijden. Let op: De plaatsen voor deze ‘preCYCLE’ zijn beperkt! Inschrijven kan ook via www.inschrijven.nl.

Programma
12.30 – 14.15 uur Startbescheiden ophalen
12.00 – 14.45 uur Inrijden deelnemers op parcours
13.15 – 14.45 uur Gratis Kids ride (mini-clinic voor kinderen 8 t/m 17 jaar)
15.00 uur              Start GP Groot reCYCLE 100 minuten
17.15 uur              Prijsuitreiking

Wedstrijdlocatie: GP Groot, Boekelerdijk 13, Alkmaar

Parkeren
Entree: Zirkoonstraat bedrijventerrein Boekelermeer / P10

Publiek
Naast de MTB-ers is het terrein ook (deels) toegankelijk voor publiek. Voor iedereen die een spectaculaire mountainbikewedstrijd van dichtbij wil bekijken. En, een leuke kans om een kijkje te nemen achter de schermen op het terrein van GP Groot.

Nog enthousiaster worden?
Film editie 2013: Bekijken 
Film editie 2014: Bekijken
Film Team Schouten Cool Support: Bekijken 

Meer informatie? Kijk op de website van MTB-Noordwest of neem contact op met GP Groot, Jessica Groentjes, j.groentjes@gpgroot.nl

 

Delen