GP Groot en Stichting DOEN investeren in OrangeGas

15 februari 2012
GP Groot en Stichting DOEN investeren in OrangeGas GP Groot en Stichting DOEN investeren in OrangeGas Zoom

GP Groot en Stichting DOEN hebben een belang genomen in het bedrijf OrangeGas. OrangeGas investeert in een landelijk dekkend netwerk van Groengas tankstations in Nederland en realiseert en exploiteert deze tankstations zelfstandig en in samenwerking met verschillende regionale oliehandelaren en tankstation ondernemers.   OrangeGas is zeer verheugd met de twee nieuwe aandeelhouders. Met de toetreding van GP Groot en Stichting DOEN ontstaat er strategische synergie, waarbij alle facetten van het rijden op Groengas tot uiting komen. GP Groot is een veelzijdige onderneming die werkzaam is op het gebied van infra, inzameling en recycling, brandstoffen en energie. Vanwege de samenwerking met GP Groot verbreedt OrangeGas zijn positie in de keten richting de van productie van Groengas. Met de bijdrage van de Nationale Postcode Loterij financiert Stichting DOEN o.a. initiatieven op het gebied van duurzaam vervoer. OrangeGas vormt een mooie aanvulling op de huidige DOEN portfolio met daarin vele initiatieven op het gebied van verduurzaming of vermindering van het huidige vervoer.   Het rijden op Groengas past goed bij de nieuwe investeerders. Groengas is ‘well to wheel’ op dit moment de schoonste en klimaat vriendelijkste brandstof . Daarnaast stimuleert het rijden op Groengas ook de productie van Groengas.  

GP Groot GP Groot bv bestaat dit jaar vijfennegentig jaar. Het familiebedrijf is uitgegroeid tot een actieve en innovatieve onderneming met meer dan zevenhonderd werknemers, verdeeld over bedrijfslocaties in Noord-Holland en Noord-Nederland. GP Groot is een veelzijdige onderneming die werkzaam is op het gebied van infra, inzameling en recycling, brandstoffen en energie.

St. DOEN Stichting DOEN is het fonds van de Nationale Postcode Loterij, de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij en streeft naar een leefbare wereld waaraan iedereen kan meedoen. DOEN stimuleert mensen en bedrijven die het voortouw nemen op het gebied van duurzame, sociale en culturele vernieuwing. DOEN gaat op zoek naar deze voorlopers, ondersteunt en inspireert ze en verbindt ze met elkaar.   OrangeGas OrangeGas investeert in, realiseert en exploiteert Groengasvulpunten. OrangeGas levert 100% Groengas en is hiermee koploper in de markt. OrangeGas realiseert in de loop van 2012 een landelijk dekkend netwerk van meer dan 50 Groengastankstations in Nederland en België.   Kijk ook op www.orangegas.nl / Meer info? Neem contact op met Jessica Groentjes, GP Groot comunicatieteam, 072 531 13 55 / j.groentjes@gpgroot.nl

Delen