Festivalcontainers voor schoner Leeuwarden

15 mei 2017
Festivalcontainers voor schoner Leeuwarden Festivalcontainers voor schoner Leeuwarden Zoom

Gemeente Leeuwarden, bedrijven en onderwijsinstellingen werken op initiatief van Leeuwarder evenementenorganisaties samen om zwerfafval tijdens en na een evenement in de Friese hoofdstad te beperken.

Doorsnee containers wisselen van gedaante en worden, in de strijd tegen zwerfafval, ware eyecatchers tijdens events in de stad.

Een vuist tegen zwerfafval
Gemeente Leeuwarden zette op verzoek van de evenementenorganisaties een eerste stap in dit traject en bracht deze organisaties achter onder andere Welcome to the Village, Psy-Fi, het Fries StraatFestival en Promised Land samen met platform Knowledge2018, de NNRD en Verno Materieelverhuur. Dhr. Wiebe Kootstra van Young & Leisure Event Productions over het project: ,,Ondanks dat de nadruk steeds meer op duurzaamheid ligt, hebben we als organisaties bij elk event, groot of minder groot, met afval van doen. De voorzieningen hiervoor waren tot nu toe een noodzakelijk kwaad. Op deze manier kunnen we de afvalcontainers voor publiek en organisatie prettiger aanbieden. Voor de bezoeker is het duidelijk, welk event hij in de stad ook bezoekt, waar hij zijn afval kwijt kan. Prettige bijkomstigheid is dat de planvorming is ontstaan in samenwerking met de gemeente en organisatoren van zeer uiteenlopende evenementen.”

De uitdaging voor de betrokken partijen is het gebruik van de containers te stimuleren en het drastisch verminderen van zwerfafval tijdens evenementen. Het design van de festivalcontainers is van de hand van studenten van uiteenlopende studierichtingen. De maker van het beste ontwerp ontvangt uit handen van de Leeuwarder evenementenorganisaties backstage tickets voor een van de grote events.

 

Delen