Emiel Kort en stagiaire Bastiaan Groot geven interview radio 1

3 september 2014
Emiel Kort en stagiaire Bastiaan Groot geven interview radio 1 Emiel Kort en stagiaire Bastiaan Groot geven interview radio 1 Zoom

Vanochtend in alle vroegste waren Emiel en Bastiaan al op pad om op tijd bij de locatie van GP Groot inzameling en recycling te zijn. Ze waren uitgenodigd door het ROC-Horizon college in Heerhugowaard om een radio-interview te geven over de start van het MBO-studiejaar. Dit symbolische jaar wordt daar vandaag om 11.00 uur ingeluid door minister-president Mark Rutte. De minister-president  is uitgenodigd om het belang te onderstrepen van middelbaar beroepsonderwijs voor de Nederlandse economie.

 

Insteek van het gesprek met Emiel en Bastiaan was dat er een herijking moet komen van een aantal gegeven opleidingen, zodat het leren en de praktijk meer op elkaar aansluiten. De MBO-opleidingen kunnen dan leerlingen afleveren die ook echt meteen de kennis en vaardigheden hebben om in het bedrijfsleven van start te kunnen gaan.

 

Zowel aan Emiel en aan Bastiaan werden kort enkele vragen gesteld over hun bevindingen: vanuit begeleiders oogpunt en vanuit de stagiaire. Beide gaven een leuk interview. Waarbij Bastiaan liet horen dat hij met zijn studiekeuze wel goed zat: Zo tussen neus en lippen door heeft hij afval.nl goed gepromoot!

 

Emiel heeft nauwe contacten met het Horizon college. Sinds zijn verkiezing als stagebegeleider van het jaar 2012 heeft hij er enkele workshops gegeven en heeft het geldbedrag dat hij met de nominatie won, geïnvesteerd door bij het Horizon college een workshop te laten geven voor de leerlingen van marketing en communicatie over het toepassen van social media.

 

Luister hier naar het interview, verschuif de scroll-bar naar de tijd 46.00

 

 

 

Delen