Bronzen Waaier 2015 voor GP Groot

19 januari 2016
Bronzen Waaier 2015 voor GP Groot Bronzen Waaier 2015 voor GP Groot Zoom

De organisatie van een wielerrace, medewerkers die gaan wandelen met bewoners van verpleeghuizen, gratis een kerkje uit 1740 schilderen en de eveneens kosteloze levering van granulaat voor scouting Limmen.

Voor deze en talloze andere maatschappelijke activiteiten werd GP Groot gisteravond beloond met de Bronzen Waaier. Het was de elfde keer dat Stichting de Waaier de onderscheiding voor de meest maatschappelijke ondernemer uitreikte. De Waaier stimuleert het ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ en organiseert ook beursdagen waarop verenigingen, organisaties en instellingen in contact komen met bedrijven die iets voor de samenleving willen doen. De Waaier werkt met name in de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk.

Matches
GP Groot is een actieve donateur van De Waaier sinds 2010 en heeft in die tijd in totaal 51 ‘matches’ gerealiseerd, dat wil zeggen: gratis klussen uitgevoerd, expertise geleverd en materiaal beschikbaar gesteld. De waarde van alles wat GP Groot gratis voor de samenleving deed wordt geraamd op 62.000 euro.

Sinds 2013 organiseert GP Groot op het terrein aan de Boekelerdijk mountainbikeraces. Medewerkers gaan geregeld wandelen met bewoners van verzorgingshuizen.

Het bedrijf stelde een vrachtwagen met chauffeur ter beschikking, verzorgde vijf gratis autowasbeurten en stelde afvalbakken en puincontainers beschikbaar aan Kunst en Zorghoeve De Engelenburgh, Stichting De Rekere, wijkpanel Butterhuizen en Stichting Alkcare. Ook stroopte GP-personeel de mouwen op voor schilderwerk in een kerkje uit 1740.

Burgemeester Han ter Heegde van Heerhugowaard reikte gisteravond de prijs uit aan Jessica Groentjes en Marc Valkering van het bedrijf.

De jury, die dit jaar bestond uit Gijs Schot van Schot Groep en winnaar van de Bronzen Waaier 2014, wethouder Bert Fintelman van de gemeente Langedijk en Patty van Ziel van Stichting Met Welzijn Heerhugowaard, selecteerde de genomineerden van de Bronzen Waaier 2015. Platformleden van De Waaier brachten hun stem uit. Meer dan de helft van de stemmen ging naar GP Groot.

VIDEO: GP Groot krijgt Bronzen Waaier voor maatschappelijk betrokken ondernemen

 

Delen