Archeologisch onderzoek grond uit ondergrondse containers Leiden

11 juni 2015
Archeologisch onderzoek grond uit ondergrondse containers Leiden Archeologisch onderzoek grond uit ondergrondse containers Leiden Zoom

Bij het plaatsen van ondergrondse containers komt grond vrij. In de gemeente Leiden wil men van een aantal locaties, waar de verwachting hoog is dat er nieuwe informatie over de geschiedenis van Leiden tevoorschijn kan komen, de grond nader onderzoeken.

De grond bij deze locaties heeft GP Groot infra tijdens de graafwerkzaamheden in bigbags geplaatst. Deze bigbags zijn naar een centraal depot in Leiden gebracht op de Garenmarkt. Een paar weken geleden heeft GP Groot infra de locatie ingericht voor archeologisch onderzoek. Er zijn vloeistofdichte containers geplaatst om het spoelwater op te slaan en rond te pompen. Op deze containers is door de archeologen een spoelinstallatie met een zeef geplaatst. Met een mobiele kraan vullen wij de spoelinstallatie, waarna de grond wordt uitgespoeld. Vervolgens wordt wat op de zeef achterblijft onderzocht door een archeoloog. Deze week worden de werkzaamheden afgerond. De afgelopen weken zijn onder andere aardewerk, veel botten en een zool van een schoen gevonden.

 

 

 

Delen