100-jarige GP Groot trakteert publiek op spectaculaire Open Dag

30 mei 2017
100-jarige GP Groot trakteert publiek op spectaculaire Open Dag 100-jarige GP Groot trakteert publiek op spectaculaire Open Dag Zoom

GP Groot viert haar 100 jarige jubileum op zaterdag 10 juni voor het publiek met een groots opgezette Open Dag. Bezoekers krijgen een gevarieerd programma voorgeschoteld op het terrein aan de Boekelerdijk in Alkmaar, dat voor deze dag is omgedoopt tot ‘Duurzaamheidslocatie’. De Open Dag duurt van 11.00 tot 15.30 uur en iedereen is welkom: de toegang is gratis. U hoeft zich niet van te voren aan te melden, maar het kan wel: geïnteresseerden die zich van te voren aanmelden via www.opendaggpgroot.nl ontvangen bij inlevering van de aanmeldbevestiging iets lekkers.

Het Programma
Onder het motto ‘Van afval naar grondstoffen en energie’ worden diverse onderdelen van GP Groot gepresenteerd en gedemonstreerd. Ook is er volop entertainment op de locatie. Kijken naar demonstraties van alle scheidingsinstallaties, een bezoek aan NXT, het op 8 juni a.s te openen tankstation van de toekomst, en een mini-expositie van jurken uit gerecycled materiaal en nog meer… Ook geven trainers van Jong AZ en VV Limmen een voetbalclinic, is er een ‘energiek’ fietsspel, een minikartbaan en kan er in een simulator worden geraced tegen Tom Coronel. Voor bezoekers die graag het overzicht willen bewaren, is er de mogelijkheid om een prachtig uitzicht te hebben over het terrein aan de Boekelerdijk.

100 Jaar GP Groot 
De basis van het familiebedrijf GP Groot is gelegd door Gerrit Pieter Groot, G.P. Groot. Begin van de vorige eeuw is hij begonnen als melkrijder en groenteman. Als zelfstandig ondernemer met een goede handelsgeest stortte hij zich vervolgens op diverse activiteiten en legde hij zo het fundament voor het huidige GP Groot. Het bedrijf is inmiddels op drie fronten actief: infra en engineering, brandstoffen en oliehandel, en inzameling en recycling.

Leerzaam en leuk
,,Het is een kleine greep uit het volledige programma,’’ vertelt de organisatie van de GP Groot Open Dag. ,,We hebben gekozen voor een mooie mix van leerzaam en leuk.” GP Groot is een modern en innovatief bedrijf dat duurzaam ondernemen tot haar kernactiviteit heeft gemaakt. Door op een slimme en efficiënte manier afval in te zamelen en te scheiden vormt dit materiaal steeds vaker de basis voor nieuwe grondstoffen. Dat gebeurt al aan het begin van de afvalketen door klanten mee te nemen in de filosofie van het bedrijf. Zo krijgt (bedrijfs)afval steeds vaker een duurzame (her)bestemming. Tijdens de Open Dag willen we die boodschap overdragen en laten zien wat hier allemaal gebeurt en hoe we vol overtuiging bezig zijn om van afval weer grondstoffen en energie te maken.’’ 

Meer informatie
Tijdens de open dag is de ingang van het terrein van GP Groot geopend aan de Zirkoonstraat op bedrijventerrein Boekelermeer (de reguliere ingang aan de Boekelerdijk is gesloten). Vanwege de te verwachten drukte wordt bezoekers geadviseerd om zoveel mogelijk op de fiets te komen. Automobilisten kunnen parkeren op parkeerterrein P8 van AZ. Vanaf daar rijden pendelbussen. Op de website www.opendaggpgroot.nl is het volledige programma te lezen en kunnen geïnteresseerden zich aanmelden. Ook kan daar alvast het veiligheidsreglement worden gelezen.

Delen